Selecteer een pagina

Over Divergent roads

 

Hallo! Ik ben Andries.

Een entrepreneur in hart en nieren, een zaalvoetballer in het weekend. Recht door zee, nuchter en met een sterke passie voor datagedreven marketing. 
Net zoals ik niet uitgepraat raak over auto’s en het bereiden van een goed stuk vlees op de barbecue, raak ik niet uitgepraat over dit stukje marketing dat ik tot mijn specialisatie heb gemaakt.

Datagedreven marketing dus. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Laat me je uitleggen wat ik doe.

Datagedreven marketing is simpelweg het continue proces van experimenteren, leren, feiten verzamelen en besluiten nemen op basis van die feiten. Het is een vervolg op CRM-marketing, soms ook wel bekend onder de naam Growth hacking.

Ik bouwde mijn eerste klantgedrag-voorspellende modellen op 22-jarige leeftijd als marketing intelligence consultant (lees: data scientist in marketing). Veertien jaar lang werk ik al op strategisch, tactisch en operationeel niveau in allerlei branches. 
Na jarenlang kennis verzameld te hebben over data intelligence, data science en online marketing besloot ik in 2017 dat het tijd was voor iets nieuws. Een eigen bedrijf, met klanten in de telecom, retail, e-commerce en online omgevingen.

Met Divergent roads leer ik hen hoe kwantitatieve data-analyse helpt om échte waarde te genereren.

Hoe? Door data science-technieken te gebruiken en te vertalen naar concrete acties en stappen en marketing op die manier geheel te personaliseren. Door te ontdekken welke projecten de meeste waarde opleveren voor klanten en organisaties en wat dus de focus moet zijn om nog betere resultaten te behalen.
Welk product verkoopt het meest? Welke klanten hebben de grootste koopkans? En: wat beveel je je klant aan? Dit soort inzichten uit analyse van data zijn perfect om je marketing direct te verbeteren.

Ik ga graag buiten het gebaande pad (hence the name). Ik hou ervan om buiten de box te denken. Waar anderen rechtsaf slaan, sla ik linksaf. Daarbij focus ik op Fair Marketing, gericht op de bewustwording van de impact van producten en diensten op hun omgeving.

En dat betekent: een betere aansluiting op de klantbehoefte, betekent minder energieverspilling en minder vervoer van- en naar de klant. Een win-win-situatie, als je het mij vraagt.

Is jouw bedrijf toe aan een concrete strategie en stappenplan zodat je jouw data beter leert gebruiken voor verpletterende resultaten? Of ben je op zoek naar iemand die jouw afdeling op dit gebied kan leiden, om data-analisten en data scientists binnen je bedrijf te laten floreren?

Laten we dan verder kletsen. Klim in de telefoon (06-46052063) of mail me op andriesakkerman@divergentroads.nl.